Zo maken we Dordrecht groen en klimaatbestendig

Gemeente Dordrecht heeft verschillende subsidies om samen voor een klimaatadaptief Dordrecht te gaan.

Samen maken wij Dordt groenblauw!
Doe jij ook mee?

 

Subsidie en beleid

Project

Plan Tij

Het Plan Tij, als overgang tussen Wantijpark en aangrenzende woonbuurten, is in de directe invloedssfeer gebracht van de getijden.

Lees meer

Alle projecten

Bekijk de projecten in onze gemeente

 

Wat kun jij doen?

Actie

Bomen en planten

Bomen en groen hebben een verkoelend effect op het stadsklimaat: dat komt doordat minder rechtstreekse zonnestraling op het aardoppervlak terecht komt...

Lees meer

Actie

Ecologisch groenbeheer

Ecologisch groenbeheer gericht op biodiversiteitEcologische groenbeheer is een vorm van beheren van groenstructuren die zich richt op het vergroten va...

Lees meer

Actie

Groengebieden aanleggen en ontharden

Groengebieden aanleggen, behouden, verbeteren en oppervlakken ontharden hebben vele voordelen. Er is minder wateroverlast, een minder kans op verdrogi...

Lees meer
Alle acties

 

Dordrecht is ambitieus!

Door klimaatverandering wordt het warmer en natter. De grondwaterstand stijgt, huizen worden vochtiger en we hebben vaker wateroverlast. Met klimaatadaptatie passen we ons hierop aan en beperken we de schade. We maken Dordrecht klimaatadaptief!

Regen­bestendig

Een groene open bodem neemt regenwater op. Dit ontlast het riool en voorkomt wateroverlast.
Ook wordt het grondwater zo aangevuld. Dit zorgt voor een buffer bij hitte en droogte.

Minder hitte

Planten en bomen houden de stad koel. Door het ontbreken van groen in stedelijk gebied is het op hete dagen wel 8°C warmer. In groene wijken, in parken en in je eigen groene tuin blijft de temperatuur aangenamer.

Meer bio­diversiteit

Meer planten en meer water in de stad helpt de natuur. Een groene tuin is goed voor vogels, bijen en vlinders. Bewuster omgaan met het groen en blauw in de stad versterkt de biodiversiteit.

Over­stromings­robuust

Klimaatverandering vergroot het risico op overstroming. De dijken zijn sterk. Maar wat als het water toch komt? Dan zijn we daar op voorbereid.

Gezonde leefomgeving

Een groene stad nodigt uit tot bewegen en buiten zijn. In een park kun je veilig spelen. Door groene straten is het fijn fietsen. En in groene wijken wil je elkaar graag ontmoeten.
 
Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten?

Laat het ons weten!

Contact
privacy