Bewegend Bos informatiestand

Bewegend bos

Waarschijnlijk heb je ze wel gezien in de stad? De bomen van het Bewegende Bos. Ze stonde al bij het station, in het Begijnhof en op het Energieplein.

Wat is het Bewegend Bos?

Ongeveer 200 bomen in bakken verplaatsen zich door onze stad. Samen maken ze Dordrecht nog mooier, groener en levendiger. Verspreid over verschillende wijken, komen deze bomen één of twee maanden een straat vergroenen.

Waarom beweegt dit bos door de stad?

Bewoners en ondernemers kunnen zo gedurende één of twee maanden ervaren wat minder verkeer en meer bomen in de straat oplevert. In overleg met bewoners en ondernemers sluiten we een straat tijdelijk af voor autoverkeer, dus ook tijdelijk geen geparkeerde auto’s. We vullen de ruimte die daarmee vrijkomt met 30 tot 50 bomen in bakken.

Het Bewegende Bos is een proefproject. Met dit project maken we in vier jaar tijd de straten in Dordrecht groener. Een stad met voldoende verkoeling in de zomer. Met groene ruimte om te bewegen en ontspannen.

Meer ruimte voor groen en water gaat ten koste van ruimte voor auto’s. Iets minder verkeer en geparkeerde auto’s in de straat en iets meer groen en koele plekken. En daarmee ook meer levendigheid en ruimte om veilig te spelen, te bewegen en te ontspannen. Om een groene en levendige stad te krijgen maken we met elkaar keuzes. En om een keuze te maken is het fijn om te ervaren hoe het anders kan. Met het Bewegend Bos kan dat.

Wil je meer weten over het Bewegend Bos?

Kom dan naar de informatiestand! Medewerkers van de gemeente die betrokken zijn bij het project Bewegend Bos beantwoorden al je vragen.

Tijd: 12.00 – 15.00 uur

Locatie: Schenkeldijk, gebouw muziekvereniging Drechtstad

 

 

privacy