Inspiratie voor een Kindvriendelijke tuin

Een aantrekkelijke tuin voor het hele gezin en vooral voor kinderen vraagt een andere inrichting. Een kindvriendelijke tuin is een veilig speelplek. Kies voor een robuust gazon waarop geravot kan worden. Zorg dat er geen giftige planten en bessen zijn die de kinderen per ongeluk in de mond kunnen doen. Begin liever een moestuintje met de kinderen, zo leren ze waar hun voedsel vandaan komt en het is leuk om te zien hoe de plantjes groeien. Zorg voor verstop en ontdek hoekjes, dat stimuleert de fantasie. Een boom in de tuin kan met wat kleden een tent worden. Zorg voor kleurige en geurige planten en maak voldoende kleine rommelhoekjes zo trek je allerlei insecten en vlinders aan. Maak van je tuin een ontdekplek voor kinderen!

Beperk het gebruik van tegels ze laten geen of heel weinig regenwater in de grond doorsijpelen en kunnen zo voor wateroverlast in de tuin zorgen. Betegelde tuinen worden ook veel warmer in de zomer en bieden geen leefruimte aan vogels, vlinders en andere dieren.

  • Een zachte ondergrond om fijn te spelen
  • Op avontuur in je eigen tuin
  • Een moestuintje om lekker te tuinieren
  • Bouw je eigen hut

Stappen voor een
kindvriendelijke tuin

Ontwerp je eigen groene tuin in 5 stappen

Heb je net een nieuwe woning? Het klussen kan beginnen. Én het aanleggen van de tuin. Want straks wil je een fijne groene tuin waarin je kunt ontspannen en gezellig samenzijn met vrienden of familie. Een tuin waar kinderen kunnen spelen en ontdekken.

Lees deze handige gids om in 5 stappen je eigen groene tuin te ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

Download e-book

Hoe doen andere
bewoners het?

De tuin van Anne

"Het is mooi om te zien hoe mijn eigen kinderen kunnen genieten van een levende tuin en zelf op ontdekkingstocht gaan."