Inspiratie voor een Levende tuin

Wil je een natuurlijke, levende tuin met plek voor vlinders, padden, egels, enzovoorts? Dan vind je hier enkele basistips om je tuin met weinig moeite tot een klein dierenparadijs om te toveren. Een natuurlijke tuin met weinig verhard oppervlak is ook een tuin die regenwater vasthoudt en in de grond laat infiltreren. Zo doe je ook je best om wateroverlast en zelfs grotere overstromingen te helpen voorkomen. Veel groene tuinen bij elkaar geven leefruimte aan veel kleine dieren en inheemse planten en houden regenwater vast. Iedere groene tuin telt mee om wat te doen aan het grote verlies aan biodiversiteit in Nederland.

  • Zingende vogels en mooie vlinders
  • Je tuin als prachtig insectenhotel
  • Een mooie vijver voor jou én de libelle
  • Maak een stapelmuurtje van oude tegels

Stappen voor een
levende tuin

Ontwerp je eigen groene tuin in 5 stappen

Heb je net een nieuwe woning? Het klussen kan beginnen. Én het aanleggen van de tuin. Want straks wil je een fijne groene tuin waarin je kunt ontspannen en gezellig samenzijn met vrienden of familie. Een tuin waar kinderen kunnen spelen en ontdekken.

Lees deze handige gids om in 5 stappen je eigen groene tuin te ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

Download e-book

Hoe doen andere
bewoners het?

De tuin van Simone

"In de zomer is het op het gras onder de appelboom toch goed uit te houden."

Volgende tuin

De tuin van Jacqueline

"We hebben in de tuin tegels weggehaald en deze kruidentuin aangelegd met aardewerken drainagebuizen die we tijdens archeologisch onderzoek tegenkwamen."

Volgende tuin