Beuk verhuist naar Vest

1 feb 2021

Een spectaculair gezicht vandaag in de Dordtse binnenstad. Vandaag hebben we de bruine beuk aan de Muys van Holystraat uitgegraven en verplant. De boom heeft een nieuwe bestemming gekregen aan de Vest. De beuk moest, met nog twee andere bomen, plaatsmaken voor nieuwbouw aan de Van Godewijckstraat.

De oude, leegstaande kantoren en het gebouw van Basic Fit in de Van Godewijckstraat worden gesloopt. Op die locatie verschijnen drie woongebouwen met een gezamenlijke parkeergarage. In verband met het bouwrijp maken van de grond moesten de drie bomen aan de Muys van Holystraat wijken. Maar de bomen hebben een goede kwaliteit en levensverwachting, en ze zijn verplantbaar. Daarom hebben we ervoor gekozen om de bomen te verplanten naar een locatie waar ze nog vele jaren kunnen groeien, en ze dus niet te kappen.

De grootste boom, een bruine eik, hebben we vandaag verplant. De boom pronkt inmiddels aan de Vest. Als het nieuwbouwproject aan de Van Godewijckstraat klaar is, plant de gemeente ook drie nieuwe bomen aan de nieuw ingerichte Muys van Holystraat.