Compostworkshops: aandacht voor gezonde bodem

18 okt 2020

Op 2 oktober waren er bij Duurzaamheidscentrum Weizigt twee compostworkshops. Caroline de Vlaam, van Compostclub.nl, verzorgde de workshops. Caroline is een veelgevraagde deskundige rond dit thema.

Tijdens de workshop konden deelnemers kennismaken met de beginselen van het composteren. Wat is het verschil tussen warm en koud composteren? Hoe werkt het composteren met een wormenbak? En wat als je geen tuin hebt? Kun je dan nog iets nuttigs doen met je groenafval? Jazeker, dan kun je je groenafval ook verwerken met de zogenaamde ‘Bokashi’ met effectieve micro-organismen. Je GFT-afval fermenteer je hiermee in een goed afsluitbaar emmertje. Daar zit een kraantje aan waarmee je compostthee kunt aftappen. Dat is een prima voedingsstof voor kamerplanten.

Bodemdierendagen

De compostworkshops werden georganiseerd in het kader van de landelijke Bodemdierendagen. In een gezonde bodem leven bodemdieren! Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor een gezonde bodem. Onlangs ging er zelfs een Netflix documentaire over het belang van de bodem in première: Kiss the ground.

Volgend jaar komen er nieuwe compostworkshops. Houd deze website en ook die van Duurzaamheidscentrum Weizigt in de gaten voor de nieuwe data.