Expositie over De Staart als veilige schuillocatie en toekomstig woon/werkgebied

15 jul 2021

Weet jij waar je naartoe kunt vluchten als Dordrecht wordt getroffen door een overstroming? De beste plek is De Staart. Dit stadsdeel ligt hoger dan de rest van de stad. Er zijn grote plannen voor De Staart. Als schuillocatie bij een overstroming, maar ook als ontwikkelgebied voor wonen en werken. Om Dordtenaren te informeren en te inspireren is er een groots opgezette tentoonstelling ‘Klaar voor De Staart?!’. Gratis te bezoeken in de Biesboschhal, aan de Maasstraat 11, van woensdag tot en met zaterdag, van 13.00 tot 17.00 uur.

De Staart is een van de veiligste plekken van Dordrecht bij een overstroming. Drinkwater en elektriciteit blijven er beschikbaar, ook als de rest van het eiland onder water staat. Dit maakt van De Staart de perfecte schuillocatie. Bovendien is De Staart een unieke plek tussen de stad en de Biesbosch, tussen de rivieren Beneden Merwede en Wantij. Een mooie plek om te wonen en te werken.

Laat je inspireren

De gemeente Dordrecht en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (de IABR) hebben onderzocht hoe De Staart zich kan ontwikkelen tot schuilplaats voor bewoners én een aantrekkelijke wijk om fijn en gezond te leven. Dat heeft geleid tot de boeiende tentoonstelling ‘Klaar voor De Staart’. Ontdek alles over de mogelijkheden van dit bijzondere gebied. Je kunt de tentoonstelling tot half september bezoeken. Gratis. Van woensdag tot en met zaterdag, van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Biesboschhal, Maasstraat 11. Laat je inspireren. Droom en denk mee over de toekomst van De Staart. We hopen je gauw te mogen begroeten!