Gemeente plant honderden bomen

11 jan 2021

Heb je al opgemerkt dat er deze weken veel nieuwe bomen zijn geplant in Dordrecht? Het winterseizoen is bij uitstek de periode om nieuwe bomen te planten. Deze en komende weken planten we honderden nieuwe bomen in heel Dordrecht.

Er zijn allerlei redenen voor het planten van de nieuwe bomen. Soms is het om bomen te vervangen die zijn doodgegaan. Soms is het omdat op een andere plek bomen zijn gekapt. In Dordrecht planten we voor iedere gekapte boom een nieuwe boom. Ook zijn we begonnen met het planten van de 100 bomen voor 1.000 extra inwoners. Vorig jaar groeide het aantal inwoners in Dordrecht van 118.000 naar 119.000. Voor elke duizend extra inwoners planten we honderd extra bomen. Vorig jaar zomer konden Dordtenaren via de ‘Bomenprikker’ locaties aandragen voor het planten van een nieuwe boom. Dat was een groot succes.

Wereldbomenstad

Afgelopen jaar werd Dordrecht erkend als ‘Wereldbomenstad’, als eerste Nederlandse stad. Het internationaal programma Tree Cities of the World huldigt steden over de hele wereld die voldoen aan de eisen op het gebied van zorg voor bomen in de stad. Andere steden die zich ‘Tree City of het World’ mogen noemen, zijn onder andere: New York, Toronto, Lissabon, Milaan, Glasgow, Lima en Nairobi.