Informatietent herinrichting Stratosfeerstraat druk bezocht

24 sep 2020

Verschillende bewoners – ook kinderen – uit de Stratosfeerstraat bezochten de informatietent over de groene herinrichting van hun straat. Eerst komt er een nieuwe riolering met gescheiden leidingen voor vuil water en regenwater. Aansluitend richten we de straat opnieuw in, met meer groen.

Minder stenen, meer groen. Zo kan het regenwater dat niet zo snel mogelijk het riool bereikt juist de grond in trekken. Een mogelijk maatregel is bijvoorbeeld een wadi in de straat. Die kan meer water opvangen bij hevige stortbuien. Door de klimaatverandering krijgen we daar steeds meer van. Maar ook minder stenen in de eigen tuin leveren een bijdrage tegen wateroverlast. Bezoekers van de informatietent leerden volop over de voordelen van een groene tuin. Minder wateroverlast, maar ook minder hittestress op warme dagen.

Inrichting

Er waren veel vragen van bewoners over de nieuwe inrichting. Er is een eerste ontwerp te zien. Iedereen kan daar – nog steeds – op reageren. Een greep uit de vagen die bewoners stelden: Wat komt er dan precies op die speelplek? Kan die lantaarnpaal een beetje verschoven, zodat ik er in de slaapkamer minder last van heb? Komen er meer bomen? Komt die parkeerplaats wel terug? Wanneer zijn de werkzaamheden?
Heel veel vragen kwamen langs. Medewerkers van de gemeente wilden die graag beantwoorden. Ze gaven ook uitleg over hoe het proces verder gaat.

Nog meer werkzaamheden

Ook Trivire heeft plannen in de Stratosfeerstraat. De flatwoningen in het begin van de straat krijgen een opknapbeurt. Trivire wil meer duurzame woningen. Dat betekent ook dat er een aansluiting komt op het warmtenet. De leidingen daarvoor liggen inmiddels in verschillende straten in Sterrenburg, bijvoorbeeld de Blaauwweg. Die leiding moet worden doorgetrokken naar de Stratosfeerstraat.

Meer weten?

Op de website van de gemeente vind je een hele pagina over de Stratosfeerstraat. Daar vind je meer informatie over het voorlopige ontwerp dat er nu is. Maar ook over andere zaken die spelen in de straat.

Projectcoördinator Robert de Geus is de contactpersoon bij de gemeente voor dit project. Heb je nog vragen? Of heb je een idee? Bellen kan via telefoonnummer (078) 770 50 31 of je kunt een e-mail sturen.