Ontdek het bodemleven tijdens de Bodemdierendagen

21 sep 2020

Ontdek de wereld onder je voeten tijdens de Bodemdierendagen. Van 25 september tot 7 oktober is de zesde editie van deze landelijke campagne. Doe mee aan de landelijke bodemdierentelling. Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt kunnen jong én oud kennismaken met diertjes die op en in onze bodem leven.

Tijdens de Bodemdierendagen zoeken vele honderden mensen in hun tuinen, balkons en schoolpleinen naar diertjes die op en in de bodem leven. Deze waarnemingen geven een goed beeld van het belangrijke bodemleven in Nederlandse dorpen en steden. Die kleine kriebelbeestjes zijn namelijk heel belangrijk voor de biodiversiteit in ons land.

Wat kriebelt daar?

Op 30 september en 7 oktober organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt de activiteit ‘Bodemdiertjes zoeken’. De activiteit is van 14.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar oud. Laag bij de grond, en ook in de grond, leven allerlei diertjes. Samen met de natuurgidsen van IVN ontdek je wat er nou precies allemaal kriebelt onder die grote steen, op die boomstam of tussen het gras. Speur naar pissebedden, spinnen, slakken en duizendpoten, bekijk met een vergrootglas de diertjes van alle kanten en vind er met behulp van een zoekkaart de juiste naam bij. Meld je aan via een mailtje naar weizigt@dordrecht.nl.

Bodemdierentelling

Natuurlijk kun je ook meedoen aan de landelijke bodemdierentelling in je eigen tuin of schoolplein. Op de website www.bodemdierendagen.nl vind je tips, zoekkaarten en kun je je waarnemingen doorgeven.