Scholieren helpen de bij

3 jun 2020

De bij heeft het zwaar in Nederland. Dat komt omdat er simpelweg minder bloemen zijn. Minder bijen heeft ook gevolgen op ons leven. Ze zijn belangrijk voor de bestuiving van veel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen hebben we geen aardbeien, geen kersen, geen appels en ga zo maar door. De bij is dus heel belangrijk voor ons bestaan.

Elk jaar ontvangt Duurzaamheidscentrum Weizigt groepen basisschoolleerlingen bij de Bijenstal. In het lesprogramma ‘Bij de bijen op bezoek’ leren de kinderen over het belang van de bij. Maar dat kan nu niet vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus. Dus draaien we het dit jaar om. We laten de bijen de scholieren opzoeken! Hoe? Door bijenlokkende plantjes uit de delen op basisscholen.

Dat gebeurde vanochtend. De kinderen kunnen de plantjes op school planten of meenemen naar huis en daar in de tuin of op het balkon planten. Zo dragen zij ook bij aan een bijvriendelijke omgeving. De scholen krijgen bij de plantjes lesmateriaal. Zo kunnen zij op school een mooie natuurles geven over de bij. Trainees bij de verschillende Drechtsteden gemeenten hebben deze actie verzonnen, opgezet en uitgevoerd onder de naam #Draagbij.