Zeldzame orchidee ontdekt op Sportpark Schenkeldijk

11 jun 2021

Onlangs hebben we op Sportpark Schenkeldijk een grote groeiplaats ontdekt van een bijzondere orchidee. Het gaat om enkele honderden exemplaren van de ‘grote keverorchis’. Je kunt de grote keverorchis goed herkennen aan zijn twee grote brede en ronde bladeren. De bloemen zijn groengeel van kleur. Het is een zeldzame orchideesoort, die voorkomt in vochtige en goed ontwikkelde loofbossen.

Waardevol natuurgebied

Het grote aantal exemplaren van deze plant laat zien dat deze omgeving erg geschikt is voor deze orchidee. Het benadrukt de waarde van Sportpark Schenkeldijk voor de natuur. Het park is onderdeel van de Dordwijkzone en is aangewezen als zogenaamde ‘natuuras’. Dit is een groene verbinding tussen stedelijk en landelijk gebied.

Biodiversiteit

De komende jaren investeert de gemeente in het versterken van deze groene verbindingen. Door de hoeveelheid groen uit te breiden, verwachten we een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. Dit is de verzamelnaam voor een gevarieerd planten- en dierenleven. Zo kan ook de grote keverorchis zich in de toekomst verder uitbreiden.