Aan de slag met je tuin? Gebruik de Tegelophaalservice

NK Tegelwippen

Dordrecht doet dit jaar mee aan het NK tegelwippen. Dit is een wedstrijd tussen meer dan 100 gemeenten in Nederland om de meeste tegels te vervangen voor groen. De gemeente die de meeste tegels wipt, ontvangt ‘de gouden tegel’. Ook bewoners die hun gewipte tegels opgeven, kunnen mooie tuinprijzen winnen. Het wedstrijdseizoen loopt van 21 maart tot 31 oktober. Doe je ook mee? Wip de tegels uit de tuin en geef ze op!

Iedereen die tegels vervangt voor groen kan op www.NK-tegelwippen.nl het aantal vervangen tegels invullen.

Om bewoners extra te stimuleren hun tuin te vergroenen, geeft de gemeente Dordrecht iedere maand een mooie tuinprijs weg. De gemeente vraagt bewoners om het aantal vervangen tegels te delen. Zij kunnen de resultaten van hun vergroende tuin laten zien via e-mailadres: wijmakendordtgroen@dordrecht.nl. De gemeente helpt bewoners door de tuintegels op te halen met de gratis Tegelophaalservice (zie hieronder het formulier). Ook kunnen bewoners gratis advies krijgen van de Tuincoach.

Spelregels Dordtse tegelwipper van de maand

 • De deelnemer haalt de tegels uit zijn tuin en vervangt deze voor beplanting;
 • Op www.NK-tegelwippen.nl geef je het aantal tegels en het resultaat door;
 • Als je kans wilt maken op de maandelijkse Dordtse Tuinprijs stuur je een mail naar wijmakendordtgroen@dordrecht.nl met daarin:
  • Een bevestiging of printscreen dat je de tegels aangemeld hebt bij NK-tegelwippen.nl
  • Een foto van de gewipte tegels;
  • Een foto van de vergroende tuin.
  • Een kort verhaaltje waarom jij vindt dat jij de Dordtse tegelwipper van de maand moet worden.

 Inzenders die hier niet volledig in zijn doen niet mee. Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

Tegelophaalservice

Een groene tuin maken is een stuk makkelijker als je gebruikmaakt van de Tegelophaalservice. Want tuintegels wegbrengen is een hoop gedoe. In een paar stappen vul je de aanvraag voor het ophalen van de tegels in. We ontvangen graag een foto van je nieuwe tuin, vol met planten. Misschien komen we bij je langs om het resultaat te bekijken. Reken je tuinscore uit om te kijken of je goed bezig bent. Onder Wat kun jij doen? vind je volop voorbeelden hoe je je tuin groener kunt inrichten. Zoals tips om water op te vangen, schaduwplekken te maken en hoe je voor de dieren in jouw tuin een paradijsje maakt.
Zo maken we samen meer groene tuinen op ons mooie eiland.

In 2022 doen we met de Tegelophaalservice iedere maand in het tuinseizoen een ander gebied van Dordrecht aan. De tegelophaalservice komt:

– 30 mei Extra ophaaldag in geheel Dordrecht voor het NK Tegelwippen

– 27 juni Extra ophaaldag in geheel Dordrecht voor het NK Tegelwippen

Je kunt je tot één week van te voren aanmelden.

In drie stappen ben je van jouw oude tegels af

1. Vul onderstaand formulier in. Per maand halen we bij de eerste 15 aanvragers de tegels op. De eerst volgende ophaaldag is 30 mei. Je kan je hiervoor tot 23 mei aanmelden. Wij nemen na je aanmelding contact met je op.

2. Je haalt de tegels uit de tuin. Zet ze op de zondag voor de ophaaldag opgestapeld in de voortuin of dicht bij de tuin op de stoep. De plek moet goed begaanbaar zijn voor een vrachtwagen met kraan.

3. Zet planten in je tuin, vul je tuinscore in, maak een foto en stuur die naar: wijmakendordtgroen@dordrecht.nl

Tegelophaalservice

 • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, jpg, jpeg, gif, png, gif, png, Max. bestandsgrootte: 5 MB.

 

 

privacy