Een groene tuin vangt water op bij hevige regenbuien en is met warme dagen lekker koel. Ervaar jij problemen met wateroverlast of hitte in jouw tuin. En wil je dit aanpakken maar heb je geen idee hoe te beginnen? Vraag dan hulp aan de Tuincoach.

Afgelopen maanden hebben veel Dordtenaren gebruik gemaakt van de Tuincoach. Hierdoor hebben we dit jaar geen ruimte meer voor nieuwe individuele aanvragen voor tuinadvies en -bezoek. We snappen dat dit heel vervelend is als je aan de slag wilt met het groener maken van je tuin.

Heb je vragen over het vergroenen van je tuin, zoals hoe krijg ik een betere bodem, welke planten kan ik het beste waar zetten of welke boom past in mijn tuin, kom dan naar een van de 3 Steenbreekacties waar de Tuincoach bij aanwezig is. Neem een foto van je tuin of het probleem waar je een advies over wilt mee. Dat helpt de Tuincoach om een advies te geven en jouw op weg te helpen.

Steenbreekacties 2021

Amstelwijk:    zaterdag 25 september van 11.00 uur tot 15.00 uur op Smitsweg 1.
Krispijn:         vrijdag 8 oktober op de Hooftstraat thv nr. 147.
Stadpolders:  woensdag 27 oktober op de Pearl Buck-erf t.o. de Lidl.

Wielwijk

In Wielwijk wordt het project LIFE CRITCAL uitgevoerd. Speciaal voor de inwoners van Wielwijk zijn 20 tuinbezoeken gereserveerd waar je je nog wel voor kunt aanmelden. Als je je hebt aangemeld bekijken we of je vraag geschikt is voor de Tuincoach. Pas dan neemt de Tuincoach contact met je op. De Tuincoach geeft hulp op 2 manieren. Ze komt in je tuin op bezoek waarbij ze meteen praktische tips geeft. Ter voorbereiding op dit bezoek kan je deelnemen aan een ‘Droomsessie’. De Tuincoach geeft de Droomsessie. Met tips van de Tuincoach maak jij een eigen tuinplan die de problemen in jouw tuin, bijvoorbeeld wateroverlast, aanpakt.

Zo maak je zelf een tuin waar je jarenlang van kunt genieten. En maken we samen meer groene tuinen op onze mooie eiland.

Denk je dat je buren ook interesse hebben in de Tuincoach? Deel dan onze informatie hierover met hen.

Aanvraag advies van de Tuincoach

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, jpg, jpeg, gif, png, gif, png, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
    Een maximale bestandsgrootte van 5 MB

 

 

* verplicht veld

privacy