In oktober besteden allerlei media volop aandacht aan het najaar als 'Vergeten Plantseizoen'. Variërend van (online) landelijke en lokale mediakanalen, activiteiten, nieuwsbrieven, tv-programma’s, dagelijkse tuintips en tuinmagazines. Ook in Dordrecht vinden allerlei inspirerende tuinactiviteiten plaats.

2 oktober: Planten-, stekken- en zadenruilbeurs 2 oktober

Groei en Bloei organiseert een planten-, stekken- en zadenruilbeurs vanuit de kofferbak op de parkeerplaats van De Volière, aan de Adjudant H.P. Kosterstraat 5. Start is om 10.00 uur.

8 oktober: Boomspiegeldag 8 oktober

Opening van twee geadopteerde boomspiegels aan de Hooftstraat, nabij huisnummer 147. Van 15.00-17.00 uur. Groenaannemer Verkuil en Morée vertelt over het adopteren van boomspiegels en plantvakken. En er is een Steenbreek-actie: Wie een tuintegel inlevert, krijgt een mooie tuinplant in de plaats. Ook worden bloembollen uitgedeeld en geplant om boomspiegels mee op te fleuren.

13 oktober: Lezing Trompenburg

Trompenburg is een grote plantentuin en arboretum in Rotterdam. Hierover gaat de lezing van afdeling Groei en Bloei. Locatie: De Volière, aan de Adjudant H.P. Kosterstraat 5. De lezing begint om 19.30 uur. Deelnemers doen inspiratie op voor de eigen tuin. Daarna wordt op 23 oktober de Trompenburg tuin ook bezocht. Opgeven bij info@dordrecht.groei.nl

25 oktober: Tegelophaalservice

Op 25 oktober haalt de gemeente Dordrecht tegels op bij bewoners die in hun tuin tegels vervangen voor beplanting. Dit gebeurt op een maandag. Zo hebben tuineigenaren het weekend om de tegels uit de tuin te verwijderen. Per ophaaldag is er plaats voor 15 adressen. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 oktober via deze link.

27 oktober: Stadspolders Groen

De dag staat in teken van vergroening van Stadspolders. Groenaannemer Verkuil en Morée vertelt over de mogelijkheden van adoptiegroen. Bewoners die graag hun tuin willen vergroenen maar niet weten hoe kunnen van 14.00 uur tot 16.00 uur terecht bij de Tuincoach. Zij geeft praktische tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Wie bij Operatie Steenbreek een tegel inlevert, krijgt een mooie tuinplant in de plaats. Locatie: Pearl Buck-erf 20.

 

Meer informatie over alle activiteiten in Het Vergeten Plantseizoen staat op http://vergetenplantseizoen.nl/

 

privacy