Groene Buur

Ben jij een Groene Buur?

Vind jij tuinieren leuk?
Hou je van organiseren?
Help je graag anderen?
Ja?

Dan ben jij misschien wel een Groene Buur!

Wat is een Groene Buur?

Een Groene Buur maakt buurtgenoten enthousiast over groen. Een Groene Buur zet zich in voor het vergroenen en insectvriendelijk maken van de wijk. Als aanspreekpunt en inspirator voor buurtbewoners. Iedere Groene Buur doet dat op zijn of haar eigen manier.

Bijvoorbeeld:

  • Een ruilmiddag organiseren met stekjes en bloemzaadjes voor buurtgenoten;
  • Een stekjestafel in de tuin zetten;
  • Buren advies geven over tuinieren;
  • Een tegel er uit, plant er in actie organiseren;
  • Samen een boomtuintje aanleggen.

Het kan van alles zijn. Groene Buren doen wat ze zelf leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Er zijn meerdere Groene Buren in Dordrecht, soms zelfs meerdere in één wijk. Onderling vormen de Dordtse Groene Buren een netwerk. Ze delen  informatie en wisselen kennis en ideeën met elkaar uit.

Lekker groen bezig!

Veel Dordtenaren steken de handen uit de mouwen voor meer groen in de tuin én meer groen in de wijk. Elk beetje meer groen fleurt de buurt op. Groen is goed voor de natuur én voor onze gezondheid. Groen ontspant en geeft ruimte om elkaar te ontmoeten. En in een groene buurt hebben heb je minder last van hitte en wateroverlast. Een Groene Buur zet zich in voor een groenere buurt.

Word ook Groene Buur!

Iedere Groene Buur krijgt een startpakket. Hierin zit informatie over Groene Buur en handige dingen om je te helpen anderen enthousiast te maken voor een groene tuin en buurt. Ook krijg je een tuinpaal zodat de buurt weet dat jij Groene Buur bent.

Heb je interesse om Groene Buur te worden?

Mail dan naar wijmakendordtgroen@dordrecht.nl

privacy