Groene rondwandeling door Sterrenburgpark met de stadsecoloog en groenbeheerder

Wij zetten ons steeds meer in voor biodiversiteit. Dat is ervoor zorgen dat er meer soorten planten en dieren komen. Dat doen we ook in het Sterrenburgpark. We verbeteren de biodiversiteit door bijvoorbeeld meer op een natuurlijke manier het park bij te houden. Dit noemen we ‘ecologisch beheer’. Ecologisch beheer betekent dat we het gras minder maaien om meer bloemen over te houden voor bijen en vlinders. Maar we maken ook meer natuurlijke overgangen tussen de grasvelden en het bos. Rupsen van vlinders hebben hier de ruimte om op te groeien en te overleven. Veranderingen in onze aanpak zijn direct te zien aan de planten en dieren.

U bent van harte welkom voor een wandeling in het Sterrenburgpark op zondag 15 mei. De starttijd is 11.00 uur. Wij starten bij de ingang van het Tuinhuis aan de Jagerweg 1.

De stadsecoloog en de gebiedsbeheerder lopen allebei met een groep van 15 mensen door het park. Wij laten je zien hoe de beplanting hier verandert. En wij leggen uit hoe insecten, zoals bijen, vlinders en zweefvliegen, hierop reageren.

Voor de excursie kan je je opgeven bij onze stadsecoloog, door het sturen van een e-mail naar: sd.fiaschi-van.der.est@dordrecht.nl onder vermelding van rondwandeling Sterrenburgpark. Het maximum aantal deelnemers voor de excursie is 30 personen (2 groepen van 15).

We zien uw aanmelding graag tegemoet. En wie weet tot de 15e!

Gemeente Dordrecht

privacy