Nachtvlinderavond

Iedereen kent vlinders wel, die rondfladderende kleurtjes in de lente en de zomer. Ook weten de meeste mensen wel wat nachtvlinders (motten) zijn. Veel mensen denken echter dat nachtvlinders saai en bruin zijn, en dat motten je kleding opeten. En hoewel er soorten zijn waarvoor dit waar is, zijn er ook veel soorten die heel kleurrijk zijn en totaal onschadelijk zijn – denk maar eens aan soorten als het groot avondrood, de grote beer en de tauvlinder. In totaal zijn er wel meer dan 2.000 soorten nachtvlinders in Nederland!

Ben jij nou benieuwd naar de nachtvlinders die er in jouw omgeving leven, en wil je ze zien op het moment dat zij vrolijk rondvliegen, kom dan vooral een kijkje nemen tijdens deze nachtvlinderavond. Met behulp van een speciale lamp, waar de nachtvlinders op af komen, krijg je een unieke kans om deze verborgen wereld te zien, en eindelijk te beseffen wat voor diversiteit er eigenlijk onder de nachtvlinders bestaat!

Ook komt er iemand naar de nachtvlinderavond die vleermuizen kan aanwijzen en laten beluisteren met een batdetector.

Wanneer: Zaterdag 1 juni
Tijd: 21.00-00.00 uur. Je kan na de start van de avond op elk gewenst moment aansluiten of weer naar huis gaan: de avond gaat minstens tot 00:00 door.
Waar: Tuinvereniging Kringloop, Wieldrechtse Zeedijk 6.
Kosten: gratis
Aanmelden is fijn, maar ook als je last-minute wilt langskomen ben je nog steeds welkom! Aanmelden kan via rayan.majoor@gmail.com of 06 21863938.

De activiteit afhankelijk is afhankelijk van het weer: eventuele wijzigingen in de planning zullen via de mail worden doorgegeven als je je hebt aangemeld.

 

privacy