14 juni wijkbijeenkomst De Staart-Oost over buitenruimte

1 jun 2022

Praat mee over de toekomst van De Staart-Oost

Op 14 juni organiseert de gemeente een wijkbijeenkomst over de buitenruimte van De Staart-Oost. Alle bewoners van De Staart zijn vanaf 6 uur ’s avonds welkom in de grote zaal van Woon- en zorgcentrum De Merwelanden. Voor eten wordt gezorgd!

Wat vind jij belangrijk voor de straten en parken?

De straten, de pleinen en de parken noemen we de buitenruimte. De buitenruimte is heel belangrijk om fijn te wonen. De gemeente wil plannen gaan maken om de buitenruimte in De Staart-Oost te verbeteren. We willen daar graag jouw ideeën over horen. Daarom organiseert de gemeente een wijkbijeenkomst op 14 juni.

Wijkbijeenkomst 14 juni

Op de bijeenkomst kun je praten met medewerkers van de gemeente én met andere wijkbewoners. We beginnen om 6 uur ’s avonds met soep en brood en muziek. Daarna vertelt de gemeente welke ideeën er al zijn voor De Staart-Oost. Dan gaan we met elkaar praten wat jij belangrijk vindt voor de buitenruimte. Tot slot is er een gezellige infomarkt.

Iedereen is welkom

Alle bewoners van De Staart-Oost zijn welkom op de wijkbijeenkomst. Dat betekent dat iedereen mag meepraten over de toekomst van de wijk. Ook kinderen! Voor hun is er een leuke kinderactiviteit.

Wanneer: Dinsdagavond 14 juni, van 18.00 tot 21.00 uur

Waar: Woon- en zorgcentrum De Merwelanden, Haringvlietstraat 515

Meld je aan via dit formulier of scan de QR-code. Ook als je niet komt, maar wel op de hoogte wilt blijven.

Heb je nog vragen? Neem contact op met Wilma Wubben via e-mail whm.wubben@dordrecht.nl

 

Meer nieuws


Kom naar het Hovenierscafé

13 jun 2022

Ben jij hovenier en ben je benieuwd naar de ontwikkelingen op het vlak van klimaatadaptatie in jouw vakgebied? Wil je hierover met collega-hoveniers s...

Lees meer

Ben jij hovenier en ben je benieuwd naar de ontwikkelingen op het vlak van klimaatadaptatie in jouw vakgebied? Wil je hierover met collega-hoveniers sparren? Kom dan naar het allereerste hovenierscafé in de Drechtsteden. Op donderdag 23 juni, van 19.00 uur tot 21.00 uur, bij Intratuin aan de Langeweg 21 in Hendrik-Ido-Ambacht. Toegang is gratis. Inspirerende praktijkvoorbeelden De deuren gaan open om 18.30 uur. Er staan dan een heerlijke kom soep en een broodje voor je klaar. We beginnen om 19.00 uur. Kim van der Leest, groene conceptontwikkelaar en auteur van het boek \'De Levende Tuin\', deelt inspirerende praktijkvoorbeelden. Daarnaast brengt Kim je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen, die je kunt meenemen in je werk. Tips uit de praktijk Daarna is collega-hovenier Dionysios Sofronas van Aardom Hoveniers aan de beurt. Hij vertelt hoe hij klimaatadaptatieve maatregelen toepast in zijn werk. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en tips en ervaringen uit te wisselen. Vooraf aanmelden is – met het oog op hapjes – handig: duurzaamheid@ozhz.nl. Tot ziens op het Hovenierscafé!

Kom naar de pop-up tuin vergroening Binnenstad

13 jun 2022

Heb jij ideeën voor vergroening van de binnenstad? Kom dan op woensdag 15 juni of donderdag 16 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur naar onze pop-up tu...

Lees meer

Heb jij ideeën voor vergroening van de binnenstad? Kom dan op woensdag 15 juni of donderdag 16 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur naar onze pop-up tuincontainer aan de kruising van de Sarisgang en Bagijnhof. Meer groen in de binnenstad helpt tegen hittestress, ziet er aantrekkelijker uit en het is goed voor de biodiversiteit. Graag gaan we met jou in gesprek om de mogelijkheden voor meer groen in de openbare ruimte te bespreken. Tot ziens in onze pop-up tuincontainer!  

Internationaal bezoek in Sterrenburgpark

9 jun 2022

Internationaal bezoek in het Sterrenburgpark vandaag. De partners van het Europese onderzoeksproject SCORE kregen een rondleiding. In dit park heeft d...

Lees meer

Internationaal bezoek in het Sterrenburgpark vandaag. De partners van het Europese onderzoeksproject SCORE kregen een rondleiding. In dit park heeft de gemeente vorig jaar verbeteringen aangebracht. Hoe tevreden zijn de bezoekers van het park? Dat gaan we nu meten. Bewoners uit de wijk bezoeken het park nu vaker dan eerst. Op diverse plekken hebben we sensoren geïnstalleerd. Daarmee meten we op verschillende tijdstippen hoe druk of rustig het is. Daarnaast wil de gemeente te weten komen wat de bewoners van het park vinden. Hiervoor hebben we een vragenlijst met QR-code ontwikkeld. Binnenkort plaatsen we de borden met deze QR code in het Sterrenburgpark. SCORE SCORE is een door de Europese Unie gefinancierd project. Negen steden en drie universiteiten doen er aan mee: Aarhus (Denemarken), Aberdeen (Verenigd Koninkrijk), Amsterdam, Bergen (Noorwegen), Bradford (Verenigd Koninkrijk), Dordrecht, Gent (België), Gothenburg (Zweden), Hamburg (Duitsland) en de universiteiten van Aarhus, Amsterdam en Bradford. De SCORE partners werken samen om de efficiëntie en kwaliteit van de publieke dienstverlening te verbeteren. Dat doen ze met slimme, open data-gestuurde oplossingen. Ze richten zich op het delen van inzichten en methodieken voor betere publieke diensten. Bijvoorbeeld in de vorm van verbetering van luchtkwaliteit, monitoring van wateroverlast en druktemetingen. Monitoring De monitoringscampagne in Sterrenburgpark zal ten minste drie maanden duren. Door monitoring willen we meer inzicht krijgen in het parkgebruik en de bezoekerstevredenheid. Deze gegevens gebruiken we om in de toekomst de inrichting en onderhoud van het park te verbeteren.


  Nieuwsoverzicht
privacy