Informatietent herinrichting Stratosfeerstraat druk bezocht

24 sep 2020

Verschillende bewoners – ook kinderen – uit de Stratosfeerstraat bezochten de informatietent over de groene herinrichting van hun straat. Eerst komt er een nieuwe riolering met gescheiden leidingen voor vuil water en regenwater. Aansluitend richten we de straat opnieuw in, met meer groen.

Minder stenen, meer groen. Zo kan het regenwater dat niet zo snel mogelijk het riool bereikt juist de grond in trekken. Een mogelijk maatregel is bijvoorbeeld een wadi in de straat. Die kan meer water opvangen bij hevige stortbuien. Door de klimaatverandering krijgen we daar steeds meer van. Maar ook minder stenen in de eigen tuin leveren een bijdrage tegen wateroverlast. Bezoekers van de informatietent leerden volop over de voordelen van een groene tuin. Minder wateroverlast, maar ook minder hittestress op warme dagen.

Inrichting

Er waren veel vragen van bewoners over de nieuwe inrichting. Er is een eerste ontwerp te zien. Iedereen kan daar – nog steeds – op reageren. Een greep uit de vagen die bewoners stelden: Wat komt er dan precies op die speelplek? Kan die lantaarnpaal een beetje verschoven, zodat ik er in de slaapkamer minder last van heb? Komen er meer bomen? Komt die parkeerplaats wel terug? Wanneer zijn de werkzaamheden?
Heel veel vragen kwamen langs. Medewerkers van de gemeente wilden die graag beantwoorden. Ze gaven ook uitleg over hoe het proces verder gaat.

Nog meer werkzaamheden

Ook Trivire heeft plannen in de Stratosfeerstraat. De flatwoningen in het begin van de straat krijgen een opknapbeurt. Trivire wil meer duurzame woningen. Dat betekent ook dat er een aansluiting komt op het warmtenet. De leidingen daarvoor liggen inmiddels in verschillende straten in Sterrenburg, bijvoorbeeld de Blaauwweg. Die leiding moet worden doorgetrokken naar de Stratosfeerstraat.

Meer weten?

Op de website van de gemeente vind je een hele pagina over de Stratosfeerstraat. Daar vind je meer informatie over het voorlopige ontwerp dat er nu is. Maar ook over andere zaken die spelen in de straat.

Projectcoördinator Robert de Geus is de contactpersoon bij de gemeente voor dit project. Heb je nog vragen? Of heb je een idee? Bellen kan via telefoonnummer (078) 770 50 31 of je kunt een e-mail sturen.

Meer nieuws


Kom naar het Tij Festival

17 nov 2022

Kom en beleef het Tij Festival. Vanaf vandaag tot en met zondag 20 november is De Staart/Stadswerven het decor van het Tij Festival. Dit is een gratis...

Lees meer

Kom en beleef het Tij Festival. Vanaf vandaag tot en met zondag 20 november is De Staart/Stadswerven het decor van het Tij Festival. Dit is een gratis belevingstocht met een belangrijk verhaal. Het verhaal van klimaatverandering en stijgend water. Ga op avontuur langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren naar fantasiewerelden en ontdek de grote rol van water. Vroeger, nu en later. [video width=\"1920\" height=\"1080\" mp4=\"https://groenblauwdordrecht.nl/uploads/sites/15/promo_tij_festival_2022-1920x1080-1.mp4\"][/video]

Nationale Boomfeestdag

16 nov 2022

Vandaag is de 65e landelijke Boomfeestdag. Ook Dordrecht doet weer mee. Leerlingen van groep 6 van OBS De Griffioen hebben vanochtend 20 bomen geplant...

Lees meer

Vandaag is de 65e landelijke Boomfeestdag. Ook Dordrecht doet weer mee. Leerlingen van groep 6 van OBS De Griffioen hebben vanochtend 20 bomen geplant in het Bilderbos. Dit bevindt zich achter de dijk langs het Wantij in Stadspolders. Wethouder Marc Merx en medewerkers van het Cluster Wijken en Duurzaamheidscentrum Weizigt hielpen mee.

Oogstdagen in Amstelwijck

14 nov 2022

Het is zover! Het oogsten van zaailingen in Amstelwijck gaat weer beginnen. Vorig jaar zijn in 3 oogstdagen ongeveer 1500 zaailingen uit het gebied ge...

Lees meer

Het is zover! Het oogsten van zaailingen in Amstelwijck gaat weer beginnen. Vorig jaar zijn in 3 oogstdagen ongeveer 1500 zaailingen uit het gebied gehaald. Die zijn allemaal op een andere plek geplant waar ze groot mogen worden. Help je dit jaar (weer) mee met oogsten? Net als vorig jaar mag je weer een zaailing meenemen voor in je eigen tuin! Deze actie wordt georganiseerd door Dordtse vrijwilligers aangesloten bij meerbomen.nu. Waarom we zaailingen oogsten Veel bomen zaaien zich enthousiast uit. Er zijn nu veel jonge boompjes in Amstelwijck, zowel zaailingen als worteluitlopers. De bomen verdringen elkaar. Daarom is het nodig dat we ingrijpen. We moeten de zaailingen verwijderen. Voor deze jonge boompjes is er geen geschikte plek binnen het gebied. Maar dat betekent niet dat ze allemaal verloren gaan. Een deel krijgt een nieuwe bestemming elders in Nederland. Mee-oogsten? Ja, graag! De komende jaren vinden er verschillende oogstdagen plaats. En jij kunt meehelpen als je dat wilt. De zaailingen gaan naar een van de 1.200 plantlocaties in Nederland waar ze kunnen volgroeien. Maar als je dat wilt, mag je ook een zaailing meenemen om in je eigen tuin te planten. Wil je op een van de oogstdagen meehelpen? Meld je dan aan als vrijwilliger op https://meerbomen.nu. Meer informatie en aanmelden via de link: Zaterdag 19 november https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/214 Zondag 27 november https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/249 Zaterdag 10 december https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/261


  Nieuwsoverzicht
privacy