Informatietent herinrichting Stratosfeerstraat druk bezocht

24 sep 2020

Verschillende bewoners – ook kinderen – uit de Stratosfeerstraat bezochten de informatietent over de groene herinrichting van hun straat. Eerst komt er een nieuwe riolering met gescheiden leidingen voor vuil water en regenwater. Aansluitend richten we de straat opnieuw in, met meer groen.

Minder stenen, meer groen. Zo kan het regenwater dat niet zo snel mogelijk het riool bereikt juist de grond in trekken. Een mogelijk maatregel is bijvoorbeeld een wadi in de straat. Die kan meer water opvangen bij hevige stortbuien. Door de klimaatverandering krijgen we daar steeds meer van. Maar ook minder stenen in de eigen tuin leveren een bijdrage tegen wateroverlast. Bezoekers van de informatietent leerden volop over de voordelen van een groene tuin. Minder wateroverlast, maar ook minder hittestress op warme dagen.

Inrichting

Er waren veel vragen van bewoners over de nieuwe inrichting. Er is een eerste ontwerp te zien. Iedereen kan daar – nog steeds – op reageren. Een greep uit de vagen die bewoners stelden: Wat komt er dan precies op die speelplek? Kan die lantaarnpaal een beetje verschoven, zodat ik er in de slaapkamer minder last van heb? Komen er meer bomen? Komt die parkeerplaats wel terug? Wanneer zijn de werkzaamheden?
Heel veel vragen kwamen langs. Medewerkers van de gemeente wilden die graag beantwoorden. Ze gaven ook uitleg over hoe het proces verder gaat.

Nog meer werkzaamheden

Ook Trivire heeft plannen in de Stratosfeerstraat. De flatwoningen in het begin van de straat krijgen een opknapbeurt. Trivire wil meer duurzame woningen. Dat betekent ook dat er een aansluiting komt op het warmtenet. De leidingen daarvoor liggen inmiddels in verschillende straten in Sterrenburg, bijvoorbeeld de Blaauwweg. Die leiding moet worden doorgetrokken naar de Stratosfeerstraat.

Meer weten?

Op de website van de gemeente vind je een hele pagina over de Stratosfeerstraat. Daar vind je meer informatie over het voorlopige ontwerp dat er nu is. Maar ook over andere zaken die spelen in de straat.

Projectcoördinator Robert de Geus is de contactpersoon bij de gemeente voor dit project. Heb je nog vragen? Of heb je een idee? Bellen kan via telefoonnummer (078) 770 50 31 of je kunt een e-mail sturen.

Meer nieuws


Kom naar het Hovenierscafé

13 jun 2022

Ben jij hovenier en ben je benieuwd naar de ontwikkelingen op het vlak van klimaatadaptatie in jouw vakgebied? Wil je hierover met collega-hoveniers s...

Lees meer

Ben jij hovenier en ben je benieuwd naar de ontwikkelingen op het vlak van klimaatadaptatie in jouw vakgebied? Wil je hierover met collega-hoveniers sparren? Kom dan naar het allereerste hovenierscafé in de Drechtsteden. Op donderdag 23 juni, van 19.00 uur tot 21.00 uur, bij Intratuin aan de Langeweg 21 in Hendrik-Ido-Ambacht. Toegang is gratis. Inspirerende praktijkvoorbeelden De deuren gaan open om 18.30 uur. Er staan dan een heerlijke kom soep en een broodje voor je klaar. We beginnen om 19.00 uur. Kim van der Leest, groene conceptontwikkelaar en auteur van het boek \'De Levende Tuin\', deelt inspirerende praktijkvoorbeelden. Daarnaast brengt Kim je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen, die je kunt meenemen in je werk. Tips uit de praktijk Daarna is collega-hovenier Dionysios Sofronas van Aardom Hoveniers aan de beurt. Hij vertelt hoe hij klimaatadaptatieve maatregelen toepast in zijn werk. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en tips en ervaringen uit te wisselen. Vooraf aanmelden is – met het oog op hapjes – handig: duurzaamheid@ozhz.nl. Tot ziens op het Hovenierscafé!

Kom naar de pop-up tuin vergroening Binnenstad

13 jun 2022

Heb jij ideeën voor vergroening van de binnenstad? Kom dan op woensdag 15 juni of donderdag 16 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur naar onze pop-up tu...

Lees meer

Heb jij ideeën voor vergroening van de binnenstad? Kom dan op woensdag 15 juni of donderdag 16 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur naar onze pop-up tuincontainer aan de kruising van de Sarisgang en Bagijnhof. Meer groen in de binnenstad helpt tegen hittestress, ziet er aantrekkelijker uit en het is goed voor de biodiversiteit. Graag gaan we met jou in gesprek om de mogelijkheden voor meer groen in de openbare ruimte te bespreken. Tot ziens in onze pop-up tuincontainer!  

Internationaal bezoek in Sterrenburgpark

9 jun 2022

Internationaal bezoek in het Sterrenburgpark vandaag. De partners van het Europese onderzoeksproject SCORE kregen een rondleiding. In dit park heeft d...

Lees meer

Internationaal bezoek in het Sterrenburgpark vandaag. De partners van het Europese onderzoeksproject SCORE kregen een rondleiding. In dit park heeft de gemeente vorig jaar verbeteringen aangebracht. Hoe tevreden zijn de bezoekers van het park? Dat gaan we nu meten. Bewoners uit de wijk bezoeken het park nu vaker dan eerst. Op diverse plekken hebben we sensoren geïnstalleerd. Daarmee meten we op verschillende tijdstippen hoe druk of rustig het is. Daarnaast wil de gemeente te weten komen wat de bewoners van het park vinden. Hiervoor hebben we een vragenlijst met QR-code ontwikkeld. Binnenkort plaatsen we de borden met deze QR code in het Sterrenburgpark. SCORE SCORE is een door de Europese Unie gefinancierd project. Negen steden en drie universiteiten doen er aan mee: Aarhus (Denemarken), Aberdeen (Verenigd Koninkrijk), Amsterdam, Bergen (Noorwegen), Bradford (Verenigd Koninkrijk), Dordrecht, Gent (België), Gothenburg (Zweden), Hamburg (Duitsland) en de universiteiten van Aarhus, Amsterdam en Bradford. De SCORE partners werken samen om de efficiëntie en kwaliteit van de publieke dienstverlening te verbeteren. Dat doen ze met slimme, open data-gestuurde oplossingen. Ze richten zich op het delen van inzichten en methodieken voor betere publieke diensten. Bijvoorbeeld in de vorm van verbetering van luchtkwaliteit, monitoring van wateroverlast en druktemetingen. Monitoring De monitoringscampagne in Sterrenburgpark zal ten minste drie maanden duren. Door monitoring willen we meer inzicht krijgen in het parkgebruik en de bezoekerstevredenheid. Deze gegevens gebruiken we om in de toekomst de inrichting en onderhoud van het park te verbeteren.


  Nieuwsoverzicht
privacy