Informatietent herinrichting Stratosfeerstraat druk bezocht

24 sep 2020

Verschillende bewoners – ook kinderen – uit de Stratosfeerstraat bezochten de informatietent over de groene herinrichting van hun straat. Eerst komt er een nieuwe riolering met gescheiden leidingen voor vuil water en regenwater. Aansluitend richten we de straat opnieuw in, met meer groen.

Minder stenen, meer groen. Zo kan het regenwater dat niet zo snel mogelijk het riool bereikt juist de grond in trekken. Een mogelijk maatregel is bijvoorbeeld een wadi in de straat. Die kan meer water opvangen bij hevige stortbuien. Door de klimaatverandering krijgen we daar steeds meer van. Maar ook minder stenen in de eigen tuin leveren een bijdrage tegen wateroverlast. Bezoekers van de informatietent leerden volop over de voordelen van een groene tuin. Minder wateroverlast, maar ook minder hittestress op warme dagen.

Inrichting

Er waren veel vragen van bewoners over de nieuwe inrichting. Er is een eerste ontwerp te zien. Iedereen kan daar – nog steeds – op reageren. Een greep uit de vagen die bewoners stelden: Wat komt er dan precies op die speelplek? Kan die lantaarnpaal een beetje verschoven, zodat ik er in de slaapkamer minder last van heb? Komen er meer bomen? Komt die parkeerplaats wel terug? Wanneer zijn de werkzaamheden?
Heel veel vragen kwamen langs. Medewerkers van de gemeente wilden die graag beantwoorden. Ze gaven ook uitleg over hoe het proces verder gaat.

Nog meer werkzaamheden

Ook Trivire heeft plannen in de Stratosfeerstraat. De flatwoningen in het begin van de straat krijgen een opknapbeurt. Trivire wil meer duurzame woningen. Dat betekent ook dat er een aansluiting komt op het warmtenet. De leidingen daarvoor liggen inmiddels in verschillende straten in Sterrenburg, bijvoorbeeld de Blaauwweg. Die leiding moet worden doorgetrokken naar de Stratosfeerstraat.

Meer weten?

Op de website van de gemeente vind je een hele pagina over de Stratosfeerstraat. Daar vind je meer informatie over het voorlopige ontwerp dat er nu is. Maar ook over andere zaken die spelen in de straat.

Projectcoördinator Robert de Geus is de contactpersoon bij de gemeente voor dit project. Heb je nog vragen? Of heb je een idee? Bellen kan via telefoonnummer (078) 770 50 31 of je kunt een e-mail sturen.

Meer nieuws


Gratis bomen bij de Dordtse Bomen- en plantenhub

17 nov 2023

Gratis bomen bij de bomenuitdeeldag op 18 november.Zoek je een boom voor je tuin? Kom dan een gratis boom ophalen tijdens de bomenuitdeeldag van de Do...

Lees meer

Gratis bomen bij de bomenuitdeeldag op 18 november. Zoek je een boom voor je tuin? Kom dan een gratis boom ophalen tijdens de bomenuitdeeldag van de Dordtse Bomen- en Plantenhub. Op zaterdagochtend 18 november van 10.30 tot 12.00 uur kun je kiezen uit verschillende bomen. De bomen zijn maximaal anderhalve meter hoog, dus goed mee te nemen in de auto. Er zijn onder andere meidoorns, berken en veldesdoorns. Locatie: de bomenuitdeeldag is bij Volkstuinvereniging de Vrije Tuinder. Deze vind je op sportpark Schenkeldijk (de dijk af, eerste weg links, helemaal doorrijden tot het einde van het sportpark, aan de rechterkant is de ingang). In elke tuin past wel een boom. Een boom zorgt voor schaduw en verkoeling in de zomer en werkt tegen wateroverlast tijdens hevige regenbuien. En wist je dat als je uitkijkt op een boom je vaak gelukkiger bent?

Winterlezing Composteren kun je leren

16 okt 2023

9 november gaat de winterlezingenreeks van Werkgroep Biodivers Dordt weer van start.Biodivers Dordt, een samenwerking tussen IVN Dordrecht, Groei &...

Lees meer

9 november gaat de winterlezingenreeks van Werkgroep Biodivers Dordt weer van start. Biodivers Dordt, een samenwerking tussen IVN Dordrecht, Groei & Bloei Dordrecht, Nivon Drechtsteden, KNNV, Stadslandbouwkas de Oude Beer en Duurzaamheidscentrum Weizigt, organiseert deze winter een lezingenreeks over het thema biodiversiteit! De reeks gaat in op allerlei aspecten van de natuur, maar ook op wat u praktisch zelf kunt doen in uw eigen tuin en buurt. Composteren kun je leren De eerste lezing is op donderdagavond 9 november met als titel Composteren kun je leren. Compostmeester Caroline de Vlaam vertelt over het waarom, hoe en wat van het zelf eenvoudig composteren. Ook het wormenhotel en fermenteren van resten in een bokashi-emmer worden besproken. Dus wil jij aan de slag met het composteren van je groente, fruit en tuinafval voor een betere bodem voor jouw tuin, kom dan naar deze lezing. Locatie: De Groeituinen, Patersweg 53. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. De lezing is gratis. Consumpties voor eigen rekening.

Amstelwijck voorbeeld in KNMI klimaatscenario’s

10 okt 2023

De nieuwe Dordtse wijk Amstelwijck is opgenomen in de KNMI Klimaatscenario’s 2023 als voorbeeld voor de bouw van een wijk die op de gevolgen van kli...

Lees meer

De nieuwe Dordtse wijk Amstelwijck is opgenomen in de KNMI Klimaatscenario’s 2023 als voorbeeld voor de bouw van een wijk die op de gevolgen van klimaatverandering is voorbereid. De nieuwe klimaatscenario’s van de KNMI laten zien wat Nederland de komende decennia te wachten staat aan klimaatverandering. Zelfs in de meest optimistische scenario’s verandert het klimaat nog een flinke tijd door, met grote gevolgen voor Nederland. Het wordt in alle seizoenen warmer, met meer tropische dagen en minder vorstdagen. De winters worden natter, de zomers worden droger. Er ontstaan zwaardere buien en de zeespiegel blijft stijgen. In Dordrecht werken we aan oplossingen om beter om te gaan met deze veranderingen. Eén van die oplossingen is het bouwen van zogenaamde klimaatadaptieve wijken. Dat doen we samen met partners als projectontwikkelaars, bouwbedrijven en financiers. En natuurlijk samen met de (toekomstig) bewoners. Amstelwijck is hiervoor door het KNMI gekozen als voorbeeld. In het Gebruikersrapport KNMI’23 Klimaatscenario’s lees je er alles over. Met het voorbeeld van  Amstelwijck op pagina 50. KNMI23_klimaatscenarios_gebruikersrapport_23-03.pdf  Of kijk naar deze heldere animatie, als je in 3 minuten wilt weten hoe het klimaat in Nederland er de komende jaren uit kan gaan zien. https://youtu.be/3DCIzLbAvz8 Klimaatbestendig bouwen in Amstelwijck | Groenblauw Dordrecht


  Nieuwsoverzicht
privacy