Panelen in Wantijpark over biodiversiteit
8 mrt 2022

Kleurrijke borden infomeren bezoekers Wantijpark over biodiversiteit
Hebt u weleens een blauwe reiger zien broeden? Wist u dat bevers glijbanen maken om in en uit het water te glijden? Weet u dat brandnetels vlinders aantrekken? Vragen die worden beantwoord tijdens een wandeling door het Wantijpark in Dordrecht. Op acht kleurrijke informatiepanelen staan allerlei wetenswaardigheden over de planten en dieren in het park. De borden informeren de parkbezoekers ook over hoe ecologisch groenbeheer bijdraagt aan het verbeteren van de biodiversiteit.
Ecologisch beheer
De gemeente zet zich in voor een rijkere biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht. Dit doet zij onder andere door middel van zogenaamd ecologisch beheer. Dat is een manier van groenbeheer waarbij de natuur centraal staan. Minder maaien betekent meer bloemen voor bijen en vlinders. Snoeihout en afstervende planten zorgen voor schuilplekken voor padden en insecten en voor voedsel voor vogels en egels. Met meer natuurlijke overgangen kunnen planten zich beter verspreiden. Ecologisch beheer is erop gericht de natuurlijke kringloop zijn werk te laten doen. Sinds het voorjaar van 2021 wordt ook het groen in het Wantijpark ecologisch beheerd.
Wandelroute
In het Wantijpark staan nu borden waarop dit wordt uitgelegd. Met kleurrijke tekeningen en duidelijke foto’s om dieren en planten te kunnen herkennen tijdens de wandeling. De veranderingen door deze nieuwe natuurlijke aanpak van beheer zijn namelijk al goed te zien. De acht informatieborden vormen een wandelroute van ongeveer een kilometer.