Zaterdag 22 april: meedenk-bijeenkomst Stadspark Dordrecht

29 mrt 2023

Een groots Stadspark voor én met Dordtenaren. Een groot groen park van noord naar zuid door de stad. Wat wil jij in het nieuwe Stadspark? Kom meedenken op 22 april.

Doe mee en denk mee!

Een groot groen Stadspark voor alle Dordtenaren én voor de natuur. Een park van noord naar zuid, dwars door de stad. Van het Wantij tot aan de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Een groene plek voor elke Dordtenaar, om te recreëren en te ontmoeten. Met ruimte voor cultuur en sport. Met kansen voor ondernemers. En met grote voordelen voor de natuur. Hoe maken we het nieuwe Stadspark tot een park van alle Dordtenaren? Woon jij in Dordrecht? Dan heb je daar vast ideeën over.

Meedenk-bijeenkomst

Op zaterdagmiddag 22 april organiseren wij een ‘meedenk-bijeenkomst’. Eind vorig jaar hebben inwoners al meer dan 400 wensen ingediend. Die gingen over spelen, wandelen, honden, sporten, natuur, veiligheid en meer. Deze ideeën werken we verder uit voor het voorlopig ontwerp van het park. Wil jij hierover meedenken? Wil je iets organiseren of ondernemen in het nieuwe Stadspark? Of wil je ‘Vriend van het park’ worden? Dan ben je van harte welkom.

Wanneer: zaterdag 22 april van 13.30 tot 16.00 uur

Waar: Basisschool Het Kompas, Doctor L. L. Zamenhoflaan 5

Wil je erbij zijn op 22 april? Meld je dan snel aan.

Ook kinderen zijn op deze middag van harte welkom. Er is voor hen een leuke creatieve en een sportieve activiteit.

Programma

We starten om 13.30 uur met een presentatie over de eerste ruimtelijke plannen voor het park. We laten zien hoever we hiermee zijn en wat er nodig is voor de volgende stappen. Natuurlijk is er volop ruimte voor vragen. Daarna kun je met ons praten over jouw ideeën en initiatieven.

We verdiepen en bespreken verschillende thema’s, zoals sport, spelen, wandelen, fietsen, dieren, honden, horeca, cultuur, evenementen, voedselbossen, pluktuinen. Maar ook nieuwe thema’s kunnen worden ingebracht. We horen graag wat het park voor jou kan betekenen en wat daarvoor nodig is. Wat brengt jou naar het Stadspark?


De bovenstaande bijeenkomst is al geweest, dus aanmelden kan niet meer.

Download hier de brochure met de ideeën van de participatiebijeenkomst Stadspark zaterdag 22 april 

Wil je dat we je op de hoogte houden van de plannen voor het Stadspark?

Stuur ons dan je naam en e-mailadres:

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je initiatieven of ideeën voor het Stadspark? Stuur ons dan een mail. Dat kan naar stadspark@dordrecht.nl

Meer nieuws


Gratis bomen bij de Dordtse Bomen- en plantenhub

17 nov 2023

Gratis bomen bij de bomenuitdeeldag op 18 november.Zoek je een boom voor je tuin? Kom dan een gratis boom ophalen tijdens de bomenuitdeeldag van de Do...

Lees meer

Gratis bomen bij de bomenuitdeeldag op 18 november. Zoek je een boom voor je tuin? Kom dan een gratis boom ophalen tijdens de bomenuitdeeldag van de Dordtse Bomen- en Plantenhub. Op zaterdagochtend 18 november van 10.30 tot 12.00 uur kun je kiezen uit verschillende bomen. De bomen zijn maximaal anderhalve meter hoog, dus goed mee te nemen in de auto. Er zijn onder andere meidoorns, berken en veldesdoorns. Locatie: de bomenuitdeeldag is bij Volkstuinvereniging de Vrije Tuinder. Deze vind je op sportpark Schenkeldijk (de dijk af, eerste weg links, helemaal doorrijden tot het einde van het sportpark, aan de rechterkant is de ingang). In elke tuin past wel een boom. Een boom zorgt voor schaduw en verkoeling in de zomer en werkt tegen wateroverlast tijdens hevige regenbuien. En wist je dat als je uitkijkt op een boom je vaak gelukkiger bent?

Winterlezing Composteren kun je leren

16 okt 2023

9 november gaat de winterlezingenreeks van Werkgroep Biodivers Dordt weer van start.Biodivers Dordt, een samenwerking tussen IVN Dordrecht, Groei &...

Lees meer

9 november gaat de winterlezingenreeks van Werkgroep Biodivers Dordt weer van start. Biodivers Dordt, een samenwerking tussen IVN Dordrecht, Groei & Bloei Dordrecht, Nivon Drechtsteden, KNNV, Stadslandbouwkas de Oude Beer en Duurzaamheidscentrum Weizigt, organiseert deze winter een lezingenreeks over het thema biodiversiteit! De reeks gaat in op allerlei aspecten van de natuur, maar ook op wat u praktisch zelf kunt doen in uw eigen tuin en buurt. Composteren kun je leren De eerste lezing is op donderdagavond 9 november met als titel Composteren kun je leren. Compostmeester Caroline de Vlaam vertelt over het waarom, hoe en wat van het zelf eenvoudig composteren. Ook het wormenhotel en fermenteren van resten in een bokashi-emmer worden besproken. Dus wil jij aan de slag met het composteren van je groente, fruit en tuinafval voor een betere bodem voor jouw tuin, kom dan naar deze lezing. Locatie: De Groeituinen, Patersweg 53. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. De lezing is gratis. Consumpties voor eigen rekening.

Amstelwijck voorbeeld in KNMI klimaatscenario’s

10 okt 2023

De nieuwe Dordtse wijk Amstelwijck is opgenomen in de KNMI Klimaatscenario’s 2023 als voorbeeld voor de bouw van een wijk die op de gevolgen van kli...

Lees meer

De nieuwe Dordtse wijk Amstelwijck is opgenomen in de KNMI Klimaatscenario’s 2023 als voorbeeld voor de bouw van een wijk die op de gevolgen van klimaatverandering is voorbereid. De nieuwe klimaatscenario’s van de KNMI laten zien wat Nederland de komende decennia te wachten staat aan klimaatverandering. Zelfs in de meest optimistische scenario’s verandert het klimaat nog een flinke tijd door, met grote gevolgen voor Nederland. Het wordt in alle seizoenen warmer, met meer tropische dagen en minder vorstdagen. De winters worden natter, de zomers worden droger. Er ontstaan zwaardere buien en de zeespiegel blijft stijgen. In Dordrecht werken we aan oplossingen om beter om te gaan met deze veranderingen. Eén van die oplossingen is het bouwen van zogenaamde klimaatadaptieve wijken. Dat doen we samen met partners als projectontwikkelaars, bouwbedrijven en financiers. En natuurlijk samen met de (toekomstig) bewoners. Amstelwijck is hiervoor door het KNMI gekozen als voorbeeld. In het Gebruikersrapport KNMI’23 Klimaatscenario’s lees je er alles over. Met het voorbeeld van  Amstelwijck op pagina 50. KNMI23_klimaatscenarios_gebruikersrapport_23-03.pdf  Of kijk naar deze heldere animatie, als je in 3 minuten wilt weten hoe het klimaat in Nederland er de komende jaren uit kan gaan zien. https://youtu.be/3DCIzLbAvz8 Klimaatbestendig bouwen in Amstelwijck | Groenblauw Dordrecht


  Nieuwsoverzicht
privacy