Opening Kunstroute Geel Groen Staart

Op zaterdag 1 juni vindt de opening plaats van de Kunstroute Geel, Groen, Staart.

Deze kunstroute versterkt de uitstraling van de Baanhoekweg als oprijlaan naar Nationaal Park de Biesbosch en bouwt bruggen tussen natuur, cultuur, bewoners, bezoekers en bedrijven. Het kunstproject bestaat uit 85 nestkasten, 29 bijenhotels, beplanting en drie sculpturen: De grondelende eend, De duikende eend en De zon.

Het idee en ontwerp van de kunstroute met vogels als uitgangspunt komt van beeldend kunstenaar Dieke Venema en is een initiatief van Stichting voor de Werkplaats in samenwerking met de gemeente Dordrecht. Lotti Hesper maakt verwaarloosde plekken mooi is projectleider.

Hoe deze kunstroute precies is ontstaan en de details over de kunstwerken op de route hoort u als eerste tijdens de opening van deze kunstroute. Kunstenaar Dieke Venema vertelt je er van alles over.

Na de opening van de route kunnen mensen zelfstandig wandelen of fietsen langs de kunstwerken op de Baanhoekweg. Aansluitend is er een borrel bij Vogelvereniging De Volière.

Wanneer: Zaterdag 1 juni
Tijd: 15.30 – 17.30 uur, inloop 15 uur, 15.30 uur kleine tour met officiële opening bij kunstwerk De zon met wethouder Rik van der Linden en kunstenaar Dieke Venema
Waar: Start en afsluitende borrel bij Vogelvereniging de Volière aan de Adjudant H.P. Kostersstraat
Voor wie: Iedereen
Kosten: gratis
Aanmelden is niet nodig.

privacy