Openingsavond Weekend van de Biodiversiteit

Wist jij dat we in Dordrecht over prachtige natuur beschikken? Maar ook hoe mysterieus onze dier- en plantenrijkdom is, omdat we er nog niet alles over begrijpen? Deze rijkdom noemen we biodiversiteit. Wist je ook dat onze natuur kwetsbaar is en dat we het moeten koesteren?

Gemeente Dordrecht heeft met Staatsbosbeheer en lokale groene organisaties daarom de handen inééngeslagen en het weekend van de biodiversiteit georganiseerd. Op 13 mei trappen wij af met de openingsavond als aftrap van het weekend. Wil je antwoord op bovenstaande en andere vragen, geef je dan nu op voor onze openingsavond.

Kom vrijdag 13 mei dus naar de openingsavond van het weekend van de biodiversiteit! Daar geven we de aftrap van dit weekend vol met natuur-activiteiten. Onze wethouder heet iedereen van harte welkom en houdt een openingsspeech.

Jacques van der Neut

Kom tijdens deze avond ook luisteren naar Oud-boswachter Jacques van der Neut. Hij vertelt de boeiendste verhalen over de natuur op het eiland van Dordrecht met als titel: Over ’tuinvlieders’, Hollands kant en gifgroene lawaaimakers. Hij neemt ons letterlijk mee op een virtuele natuurwandeling met mooie verhalen en video’s. En natuurlijk toont hij zijn mooiste natuurfoto’s. Hij legt vooral nadruk op stadsnatuur. Hij gaat bijvoorbeeld in op uit het buitengebied verdreven soorten die een permanente plek gevonden hebben in de stad en echte stadssoorten zijn geworden die eigenlijk niet meer buiten de stad kunnen.

De feestelijke avond sluiten we af met een borrel met vegetarische lekkernijen.

Wanneer: Vrijdagavond 13 mei 20.00-21.30 uur. Inloop om 19.30 uur.

Waar: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22. Kom vooral op de fiets. Die kan je parkeren in de fietsenstalling van het Statenplein. Is het niet mogelijk om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen, dan kun je je auto parkeren bij de parkeergarage Visstraat, dat dichtbij de kapel ligt.

Iedereen is welkom. Speciaal welkom aan alle mensen die activiteiten hebben georganiseerd in het weekend. Deelname is gratis. Meld je bijtijds aan via opgave.groenblauwe.stad@dordrecht.nl, omdat we de ruimte hebben voor maximaal 100 mensen. Deelname is gratis.

Jacques van der Neut

privacy