Deelgebied Schenkeldijk

Het deelgebied Stevensweg - Schenkeldijk ligt tussen de Oudendijk aan de noordkant, de Leeuwstraat/Sterrenburg Oost aan de westkant, de Stevensweg en de poldersloot van de Bovenpolder aan de oostkant en de Zeedijk aan de zuidkant. Het gebied Stevensweg - Schenkeldijk heeft veel kwaliteit, maar is nu gesplitst in verschillende delen. Dit komt onder andere door onderbrekingen van de dijken en van wegen zoals de Overkampweg en de Schenkeldijk-Beneden. En de sportparken zijn erg gesloten en hebben maar één functie. Hierdoor zijn er veel barrières voor fietsers en wandelaars én voor de natuur.

We willen dit deelgebied duurzaam ontwikkelen met verschillende functies die bij elkaar passen. De ontwikkeling van Stevensweg-Schenkeldijk zal het wonen en leven hier beter maken. Grondeigenaren, gebruikers, bewoners en de gemeente werken samen aan de plannen voor dit gebied.

Download hieronder het verslag van de bewonersbijeenkomst van 11 oktober 2023

Download PDF

Participatie

Op 11 oktober 2023 vond een participatieavond plaats over het gebied Stevensweg/Schenkeldijk in E.B.O.H. De resultaten van deze avond zijn teruggekoppeld naar de aanwezigen en andere geïnteresseerden. De avond was erg druk bezocht, zo druk zelfs dat we niet alle onderwerpen voldoende hebben kunnen bespreken. Tijdens deze avond werden de eerste ontwerpen van de gebieden Stevensweg en Schenkeldijk besproken. Momenteel werken we aan het voorlopige ontwerp voor het Schenkeldijk-deelgebied. Daarbij houden we rekening met de ideeën van eerdere bijeenkomsten.

Het verslag van de participatiebijeenkomst op 11 oktober 2023 kunt u bovenaan deze pagina downloaden.

VV Dubbeldam

Op het sportpark is VV Dubbeldam begonnen met de bouw van hun nieuwe kantine. Dit is een belangrijke stap voor het sportpark. Het biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van dit deelgebied als onderdeel van het Stadspark. De oude gebouwen van VV Dubbeldam worden gesloopt zodra de nieuwe kantine klaar is en de vereniging is verhuisd.

Onderzoek biodiversiteit

In januari 2024 werd een onderzoek gedaan naar de planten en dieren op het sportpark Schenkeldijk. Hierdoor zijn extra onderzoeken gestart, zoals een onderzoek naar vleermuizen.

Stevensweg-Schenkeldijk

De gebieden rondom Stevensweg en Schenkeldijk vormen samen één deelgebied van Stadspark Dordrecht. Actuele informatie over de ontwikkelingen rondom Stevensweg, vindt u hier.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit deelgebied? Download dat de Stadspark Omgevingsapp.

privacy