Dordtse weekend van de biodiversiteit op 12, 13 en 14 mei 2023

Locatie
Eiland van Dordrecht
Realisatie staat/jaar
12, 13 en 14 mei 2023
Op 12, 13 en 14 mei organiseren groene organisaties samen met de gemeente het Dordtse weekend van de biodiversiteit. Op deze vrijdag, zaterdag en zondag staat op het hele Eiland van Dordrecht de natuur in de schijnwerpers. Er is een gevarieerd programma aan activiteiten waarmee je de natuur van dichtbij kunt beleven.

Bewoners, clubs, verenigingen en andere organisaties kunnen ook zelf actief mee te doen en eigen natuuractiviteiten te organiseren. Heb jij een idee of initiatief om bij te dragen aan de beleving van de natuur op het Eiland van Dordrecht? Meld jouw activiteit dan aan!

Organiseer een activiteit in het weekend van de biodiversiteit!

Iedereen die biodiversiteit belangrijk vindt, kan zelf een activiteit organiseren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een open dag van een buurtmoestuin, een stekjesruilbeurs, natuurwandelingen, een insectenspeurtocht, vlinderexcursie of kruidenworkshop in de eigen tuin. Alle kleine en grote initiatieven die de Dordtse natuur dichterbij de Dordtenaren brengen, kunnen worden aangemeld voor het programma van 12 tot en met 14 mei.

Doe mee!

Wil jij ook een activiteit organiseren? Meld je dan aan via het formulier op de volgende link: hier aanmelden.

Met dit formulier kun je als organisatie, organisator of bewoner een activiteit aanmelden. Jouw activiteit wordt dan meegenomen in het programma en in de communicatie.

Heb je een logo of foto waarmee je je activiteit wilt promoten, mail deze dan naar wijmakendordtgroen@dordrecht.nl

Promotie

Het totale programma van het Dordtse weekend van de biodiversiteit wordt vanaf april op deze website bekend gemaakt. Via diverse (sociale) media wordt het Dordtse weekend van de biodiversiteit en het activiteitenprogramma bij de bewoners van Dordrecht onder de aandacht gebracht.

Organisatoren krijgen een promotiepakket om het weekend van de biodiversiteit en hun eigen activiteit te promoten.

Aandacht voor biodiversiteit

Met het weekend van de biodiversiteit willen de gemeente en de groene organisaties aandacht vragen voor de verscheidenheid aan planten en dieren op het Eiland van Dordrecht. Een goede biodiversiteit is belangrijk voor het klimaat en voor een gezonde leefomgeving. Voor planten, dieren én mensen. In heel Nederland staat de biodiversiteit onder druk. Veel soorten planten en dieren zijn zeldzaam geworden of zelfs al uitgestorven. Het beschermen en verbeteren van de biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht vraagt om de zorg en aandacht van alle Dordtenaren. Lees hier meer over het belang van biodiversiteit in Dordrecht.

privacy