Weekend van de Natuur op 31 mei, 1 en 2 juni

Locatie
Eiland van Dordrecht
Realisatie staat/jaar
12, 13 en 14 mei 2023
Op 31 mei, 1 en 2 juni organiseren groene organisaties samen met de gemeente het Dordtse weekend van de natuur. Op deze vrijdag, zaterdag en zondag staat op het hele Eiland van Dordrecht de natuur in de schijnwerpers. Er is een gevarieerd programma aan activiteiten waarmee je de natuur van dichtbij kunt beleven.
Je kunt deelnemen aan maarliefst 57 activiteiten op 21 locaties.

Download PDF

Ga ook op pad!

Heel veel organisaties en bewoners organiseren activiteiten tijdens het Weekend van de Natuur. Zo is er een goed gevuld programma vol activiteiten op meer dan 20 locaties. Wandel mee met ecologen en gidsen, sta vroeg op voor een vogeltocht of ga tot diep in de nacht op zoek naar nachtvlinders. Ga op stekjesjacht of doe een workshop. Van alles te doen!

Kijk op de pagina met het programma van het Weekend van de Natuur.

 

Aandacht voor biodiversiteit

Met het weekend van de biodiversiteit willen de gemeente en de groene organisaties aandacht vragen voor de verscheidenheid aan planten en dieren op het Eiland van Dordrecht. Een goede biodiversiteit is belangrijk voor het klimaat en voor een gezonde leefomgeving. Voor planten, dieren én mensen. In heel Nederland staat de biodiversiteit onder druk. Veel soorten planten en dieren zijn zeldzaam geworden of zelfs al uitgestorven. Het beschermen en verbeteren van de biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht vraagt om de zorg en aandacht van alle Dordtenaren. Lees hier meer over het belang van biodiversiteit in Dordrecht.

privacy