Getijdenpark aan het Wantij

Locatie
De Staart
De Staart ligt tussen de oevers van de Merwede en het Wantij. Je zou het misschien niet zeggen, maar De Staart ligt in feite in de Biesbosch. De kenmerkende getijdennatuur van de Biesbosch vind je langs sommige oevers al terug.
© Jarko De Witte van Leeuwen

De gemeente wil de komende jaren deze natuur volop de ruimte geven, zodat die zich verder kan ontwikkelen. Dat is goed voor de zogenaamde ‘biodiversiteit’. Dat zijn alle wilde planten en dieren die daar van oorsprong voorkomen. Maar dat niet alleen. Het is ook goed voor de mensen. Natuur biedt rust, ruimte en ontspanning.

Recreƫren in de natuur

Tussen het Wantij en de wijk De Staart moet een groot park ontstaan. In dit park kunnen bewoners recreƫren, elkaar ontmoeten en bewegen. Een getijdenpark met veel groen, speel- en beweegplekken. En met een veilig, gescheiden pad waar fietsers comfortabel kunnen rijden. Een park waar je fijn kunt picknicken, hardlopen of een ommetje maken. Of waar je gewoon op een bankje van het uitzicht over het water kunt genieten.

Denk mee!

Zo’n park is vooral voor de bewoners van De Staart. Wij nodigen je dan ook graag uit om mee te denken over de inrichting van zo’n getijdenpark. Wat vind jij belangrijk?

 

Laat het ons weten

Meer informatie over dit specifieke project?

Wil je meer weten over dit project? Mail ons dan!

Contact
privacy