Kastanjetuin

Locatie
Dordrecht, langs de Maasstraat
Opdrachtgever
gemeente Dordrecht
Ontwerper
gemeente Dordrecht
Realisatie staat/jaar
2019

Aan de Maasstraat, langs de oever van het Wantij, verrijst een ‘kastanjearboretum’. Een arboretum is een verzameling van bomen. Het kastanjearboretum wordt een proeftuin om ervaring op te doen met verschillende soorten paardenkastanjes.

De gemeente Dordrecht moest helaas veel kastanjebomen weghalen omdat ze waren aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Vooral witte paardenkastanjes zijn gevoelig voor deze ziekte. Ook aan de Maasstraat moesten kastanjes vervangen worden. De nieuwe kastanjes komen in het gras te staan langs de Maasstraat. In totaal worden er 49 bomen en struiken geplant. Er worden bordjes geplaatst met informatie over het arboretum en over de verschillende soorten bomen zelf. Op deze manier kunnen liefhebbers van bomen en van de natuur een leuke en leerzame route lopen op een mooi plekje in de stad, langs het Wantij.

Planning

Het kastanjearboretum wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste 27 bomen en grote struiken zijn inmiddels geplant. Ze staan in het deel tussen de Rijnstraat en de Markstraat, vlakbij OBS Wantijschool. In het najaar van 2020 worden in het deel tussen de Rijnstraat en de Merwedestraat nog 22 bomen aangeplant.

800 bomen

Het kastanjearboretum is onderdeel van het project om 800 bomen te planten om 800 jaar Dordrecht te vieren. Eerder zijn al 80 gratis Jubileumbomen op particulier terrein geplant. Ook het eerste Tiny Forest is reeds aangelegd, het Krispijnbos aan de Nassauweg. Wij maken Dordt groen!

Toegepaste maatregelen

privacy