Optimalisatie Sportpark Schenkeldijk

Locatie
Schenkeldijk
Realisatie staat/jaar
2023
Als onderdeel van de plannen voor het Stadspark XXL werd in 2021 gestart met de optimalisatie van Sportpark Schenkeldijk. Hiervoor werd door de gemeenteraad besloten om o.a. de voetbalvereniging Dubbeldam te gaan verhuizen van het noordelijk deel van het sportpark naar de oostkant. Op het sportpark werden daarom de eerste sportvelden aangepast. Het aantal sportvelden wordt teruggebracht door grasvelden te vervangen door kunstgrasvelden. Kunstgrasvelden hebben als voordeel dat ze zowel voor trainingen als wedstrijden kunnen worden gebruikt. Hierdoor wordt de beschikbare oppervlakte beter benut en ruimtegebruik geoptimaliseerd. In de eerste helft van 2022 worden de eerste aangepaste sportvelden opgeleverd.

Om de verhuizing van vv Dubbeldam mogelijk te maken, zijn verschillende bomen gerooid. Het ging daarbij vooral om oude(re) bomen die in de komende jaren toch vervangen moesten worden. Ter compensatie van de gerooide bomen is vervangend groen geplaatst. Daarbij is rekening is gehouden met welke bomen het best passend zijn. In samenwerking met natuurorganisaties is zorgvuldig gekeken naar welke dieren van de bomen gebruik maken, zoals egels en vleermuizen. Voor vleermuizen is een speciaal vleermuizenscherm geplaats. Dit scherm vervangt de gerooide bomen die vleermuizen gebruiken als oriƫntatiepunten op hun vliegroutes. Het blijft de komende jaren staan totdat de nieuwe bomen voldoende zijn gegroeid en weer als oriƫntatiepunten kunnen dienen.

VV Dubbeldam is in april gestart met de bouw van hun nieuwe verenigingsgebouw. Het bouwen zal ongeveer een jaar in beslag nemen en in de eerste helft van 2025 gereed zijn.

Door de optimalisatie Sportpark Schenkeldijk en de verhuizing van VV Dubbeldam komt uiteindelijk 5 hectare vrij voor de ontwikkeling van het Stadspark.
Wanneer VV Dubbeldam officieel verplaatst is naar haar nieuwe verenigingsgebouw starten we met de uitwerking van de plannen voor het deelgebied Schenkeldijk.

Vragen over de ontwikkeling van het deelgebied en over Sportpark Schenkeldijk kun je mailen naar stadspark@dordrecht.nl.

Sportpark Schenkeldijk

privacy