Praat mee over De Staart van de toekomst

Locatie
De Staart
Hoe richten we De Staart in als grootschalige schuillocatie bij een overstroming? En hoe wordt het tegelijk een aantrekkelijke en gezonde wijk om te wonen en te werken. Bij de ontwikkeling van deze wijk is het belangrijk dat we weten wat bewoners en ondernemers willen.

De komende jaren gaan we aan de slag met plannen voor ‘De Staart van de toekomst’. We gaan op zoek naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van deze wijk en het gebied eromheen. Met nieuwe woonvormen, voorzieningen en vernieuwende werkplekken. Maar ook met een bijzonder getijdenpark tussen de rivier de Merwede en het Wantij. Alles in harmonie met de natuur en met nieuwe toegangswegen die kunnen dienen als vluchtroutes.

De Staart is een uniek plek. De wijk ligt pal tegen natuur- en recreatiegebied de Biesbosch aan. En tegelijkertijd ligt De Staart op een kwartier fietsen van het centrum van de stad. Welke voorzieningen zijn ervoor nodig om te zorgen dat De Staart goed bereikbaar is vanuit andere delen van de stad? Hoe en waar creëren we meer groene ruimte om te recreëren en elkaar te ontmoeten? Wat vinden bewoners belangrijk om te behouden of om juist te verbeteren? Welke ondernemers zien De Staart als een mooie plek om zich te vestigen? En wat is daar voor nodig?

Vragen waarop alleen de bewoners en ondernemers antwoord kunnen geven.

Wij gaan graag met je in gesprek.

Meer info over dit project of samenwerken?

Wil jij meepraten over De Staart van de toekomst? Mail ons!

Contact
privacy