Groene Gezonde Staart

Locatie
De Staart
Hoe kan De Staart een nog fijnere wijk worden om te wonen en te werken? De komende jaren gaan we aan de slag met plannen voor 'De Staart van de toekomst'.
We gaan zoeken naar mogelijkheden om De Staart nog groener en gezonder te maken. Een wijk waar je fijn en veilig kunt wonen, werken en recreëren. En dat doen we met de bewoners en ondernemers van De Staart van nu.

Unieke Staart

De Staart is een unieke plek in Dordrecht. De wijk ligt pal tegen natuur- en recreatiegebied de Biesbosch aan. En tegelijkertijd ligt De Staart op een kwartier fietsen van het centrum van de stad.

Samen met bewoners gaan we aan de slag om De Staart nog groener en gezonder te maken. Een wijk waar je fijn en veilig kunt wonen, werken en recreëren.

Wat vinden bewoners belangrijk om te behouden of om juist te verbeteren? Wat is er nodig om fijn en veilig te leven? Om de groene ruimtes aantrekkelijker te maken? Om te kunnen recreëren, elkaar te ontmoeten, sporten en spelen? Welke voorzieningen zijn er nodig op De Staart?

Gezamenlijke droom

In het voorjaar van 2022 hebben bewoners en gemeente met elkaar gesproken over hoe een Groene Gezonde Staart eruit zou zien. Zij hebben daarvoor een ‘droom’ van De Staart van de toekomst geformuleerd:

In de levendige wijk De Staart spelen en bewegen we en ontmoeten we elkaar. Er zijn op De Staart veel groene plekken en routes, die we samen onderhouden. Dit doen we met aandacht voor de mensen en voor de natuur. Er is ruimte voor dieren en planten.

Lees hier de volledige ‘Droom groene gezonde Staart’

 

Bewoners denken én doen mee

Om samen met de gemeente de ideeën in deze droom waar te gaan maken, zijn bewoners aan de slag gegaan in werkgroepen. Er worden plannen gemaakt voor:

  • speel- en beweegplekken voor kinderen en jongeren
  • voldoende ruimte voor honden en andere bewoners
  • activiteiten om op De Staart, om buurtgenoten te leren kennen
  • ontmoetingslocaties voor alle leeftijden
  • een prettige Baanhoekweg
  • fijne wandel- en fietspaden
  • passend groen en het beheer daarvan

Wil je ook meewerken aan de plannen? Mail dan naar opgave.groenblauw@dordrecht.nl 

Wensen voor de buitenruimte Staart-Oost

Op 14 juni 2022 kwamen meer dan 80 bewoners naar woon- en zorgcentrum De Merwelanden om te praten wat zij belangrijk vinden voor de buitenruimte in hun wijk.

De straten, de pleinen en de parken noemen we de buitenruimte. De buitenruimte is heel belangrijk om fijn te wonen. De gemeente maakt plannen voor verbetering van de buitenruimte in De Staart-Oost.
Op deze wijkbijeenkomst noemden de bewoners veel goede ideeën, die verzameld zijn in een verslag.

Het verslag van de wijkbijeenkomst Buitenruimte Staart-Oost kun je hier downloaden.

Meer info over dit project of samenwerken?

Wil jij meepraten over De Staart van de toekomst? Mail ons!

Contact
privacy