Rupsenwandeling

Iedereen kent vlinders, voor veel mensen een teken van de lente of de zomer. Hoewel het hetzelfde beestje is, wordt er toch vaak erg anders tegen rupsen aangekeken… en dat terwijl rupsen minstens even divers zijn. En is het juist niet mooi om te beseffen dat zo’n rups uiteindelijk in een vlinder verandert? Rupsen zijn dus minstens even interessant als vlinders, en soms net zo mooi. Denk bijvoorbeeld aan de rups van de witvlakvlinder, die je gewoon in je eigen tuin kan tegenkomen. Of de rups van de akelei-uil, een echte Biesboschspecialiteit! Om deze diversiteit aan rupsen te ontdekken, organiseert ecoloog Rayan Majoor in het Weekend van de Natuur een rupsenwandeling, waarbij wij met z’n allen de Dordtse natuur in gaan om rupsen te zoeken. Tijdens deze wandeling komen wij hopelijk veel mooie en interessante rupsen tegen, waarvan je de kans krijgt om nu eindelijk eens te zien wat voor vlinder daar nu precies uit komt. Je zal erachter komen dat een groot deel van de rupsen helemaal geen probleem is voor je tuin, en dat het juist misschien wel leuk is om een plekje in je tuin te maken voor de rupsen. Hopelijk is interesse gewekt, en kom je gezellig mee op rupsenzoektocht!

Wanneer: Zaterdag 1 juni
Tijd: 13.00-15.00 uur
Waar: De wandeling start bij tuinvereniging Kringloop, en van hieruit zullen we richting de Elzen gaan, of naar een bijgelegen park (bijv. Oostkilpark) gaan om rupsen te zoeken.
Kosten: gratis
Aanmelden: Aanmelden is handig, niet noodzakelijk. Dit kan via e-mail (rayan.majoor@gmail.com) of evt. per telefoon (0621863938)

privacy