Scholen

Dordrecht wil dat in 2030 zoveel mogelijk Dordtse basisscholen een groenblauw schoolplein hebben. Een groenblauw schoolplein is gezond en maakt kinderen spelenderwijs vertrouwd met de natuur. Buitenspelen in de natuur prikkelt de fantasie en maakt kinderen creatiever in het spelen. De groenblauwe buitenruimte kan ook als lesruimte worden gebruikt. Kinderen worden op een speelse en vanzelfsprekende manier al jong bewust gemaakt van de natuur en het klimaat.

 

Subsidie en beleid

Project

Dr. H. Bavinckschool

De kinderen van de Dr. H. Bavinckschool hebben een groenblauw schoolplein gekregen

Lees meer

Alle projecten

Bekijk de projecten in onze gemeente

 

Wat kun jij doen?

Een groenblauw schoolplein is gezond en maakt kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de natuur. Buitenspelen in de natuur prikkelt de fantasie en maakt kinderen meer creatief in het spelen. De groenblauwe buitenruimte kan ook als lesruimte worden gebruikt. Kijk voor meer inspiratie op groenblauweschoolpleinen.nl!

Kijk hier voor meer inspiratie

 

Logo GroenBlauwe Schoolpleinen

 

We maken Dordt klimaatadaptief!

Door klimaatverandering wordt het warmer, natter èn droger. We hebben vaker wateroverlast door hevige regen. De grondwaterstand daalt bij te weinig neerslag. En de stijgende zeespiegel vergroot de kans op overstroming. Met klimaatadaptatie passen we ons hierop aan en beperken we de schade. En we maken het Eiland van Dordrecht een fijne plek om te leven.

Regen­bestendig

Een groene open bodem neemt regenwater op. Dit ontlast het riool en voorkomt wateroverlast.
Ook wordt het grondwater zo aangevuld. Dit zorgt voor een buffer bij hitte en droogte.

Minder hitte

Planten en bomen houden de stad koel. Door het ontbreken van groen in stedelijk gebied is het op hete dagen wel 8°C warmer. In groene wijken, in parken en in je eigen groene tuin blijft de temperatuur aangenamer.

Meer bio­diversiteit

Meer planten en meer water in de stad helpt de natuur. Een groene tuin is goed voor vogels, bijen en vlinders. Bewuster omgaan met het groen en blauw in de stad versterkt de biodiversiteit.

Over­stromings­robuust

Klimaatverandering vergroot het risico op overstroming. De dijken zijn sterk. Maar wat als het water toch komt? Dan zijn we daar op voorbereid.

Gezonde leefomgeving

Een groene stad nodigt uit tot bewegen en buiten zijn. In een park kun je veilig spelen. Door groene straten is het fijn fietsen. En in groene wijken wil je elkaar graag ontmoeten.
 
Meer weten?
privacy