Dr. H. Bavinckschool

De kinderen van de Dr. H. Bavinckschool hebben een groenblauw schoolplein gekregen. Het voormalige schoolplein met enkele speeltoestellen bood niet voldoende uitdaging voor de kinderen. Waar voorheen veel tegels lagen, is nu plaats gemaakt voor biodiverse beplanting, een insectenhotel, opvang van regenwater en is er veel ruimte voor avontuurlijk spelen ontstaan voor de kinderen van alle leeftijden. Een plein waar je kunt klimmen, balanceren, spelen met zand en water en waar je kunt verstoppen en chillen.
© IKC Dr. H Bavinckschool

Iedereen had behoefte aan een natuurlijke omgeving op het schoolplein. Een andere wens was om het probleem van de wateroverlast op te lossen. Na hoosbuien bleef er in het verleden vaak water op het schoolplein staan. Met de nieuwe inrichting zijn veel betontegels verwijderd. De niet drainerende ondergrond is uitgegraven. Hierdoor kan het regenwater voortaan beter zijn weg naar beneden vinden.

Er zijn extra bomen geplaatst en voor de bestaande bomen is er extra ruimte gemaakt om deze beter te laten groeien en water op te laten nemen. Er is een regenton geplaatst op het schoolplein. Het regenwater kan gebruikt worden om planten water te geven. En de kinderen kunnen heerlijk kliederen met zand en water op het schoolplein. Ook is er een moestuin en bloemen-en bijentuin aangelegd.

Water voor de dorst

De Dr. H. Bavinckschool heeft als kers op de taart subsidie gekregen van Mijn Gezonde School om een watertappunt te plaatsen op het schoolplein. Dit watertappunt stimuleert de kinderen meer water te drinken en hun fles te vullen op het schoolplein. Kortom, een gezonde aanvulling op dit Dordtse groenblauwe schoolplein!

privacy